Østfold flyttebyrå

 • Storbedrift i Torrevieja må kutte etter Norwegian-trøbbel Ordfører Eduardo Dolón  og byråd Gitte Lund Thomsen var med å åpne Wephelp og Viasat-avdelingen i Torrevieja i februar. Til venstre direktør Sandra Laurie.

Storbedrift i Torrevieja må kutte etter Norwegian-trøbbel

Rundt 100 ansatte må gå.

TORREVIEJA

Webhelp som har vokst seg til å bli en av Torreviejas største bedrifter, er i forhandlinger med de ansatte og fagorganisasjonene om å redusere driften ved avdelingene på Costa del Sol og i Torrevieja.

– Webhelp bekrefter at vi har tatt nødvendige skritt for å inngå forhandlinger med de lokale fagforeninger omkring fremtiden til vårt team i Alicante for Norwegians kundeservice. Dette som følge av den pågående pandemien. Siden det vil være redusert etterspørsel innen flyreiser globalt i overskuelig fremtid, vil Webhelp blant annet redusere operasjonen vi har for Norwegian i Alicante, sier kommunikasjonssjef for Norden, Ida Naper, til Vikingposten.

Administrerende direktør Terje Andreassen bekrefter at det nødvendigvis vil bli nedbemanninger ved deres kontorer i Spania.

– Det er allment kjent at flyvirksomheten har blitt kraftig redusert, og det vil ta tid før vi kan regne med å komme opp på det samme behovet som før pandemien, sier Andreassen.

Hvor mange reduseringen vil omfatte er ikke ferdig forhandlet. 
– Det er vanskelig å stadfeste noen tall over hvor mange som vil bli berørt. Men det er snakk om cirka 100 av våre 500 ansatte. Dette berører også kun en mindre del av vår totale virksomhet. Vi tror vi vil se en ny vekst på lengre sikt, sier Terje Andreassen. Spania er og vil fortsatt være et interessant marked for både oss og flere lignende bedrifter fremover.

– Vi vil samtidig understreke at selv om reiseindustrien opplever negative følger av pandemien, så vokser flere av våre andre oppdrag i linje med Webhelps langsiktige planer for våre skandinavisk-språklige «nearshore»-kontor i Malaga og Alicante. Webhelp overfører så mange medarbeidere som mulig over til andre av våre oppdrag der vi søker skandinavisktalende medarbeidere, avslutter kommunikasjonssjef Ida Naper.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no