Østfold flyttebyrå

 • Stortingspolitiker fant sitt drømmehus i Torrevieja Kari Kjønaas Kjos og Per Kjos er veldig godt fornøyd med den nye ferieboligen på El Chaparral like utenfor Torrevieja-sentrum.
 • Stortingspolitiker fant sitt drømmehus i Torrevieja
  Ekteparet Kjos har allerede funnet godplassen på terrassen hvor frokosten og kaffekoppen skal nytes.

Stortingspolitiker fant sitt drømmehus i Torrevieja

Kari Kjønaas Kjos (58) sitter på Stortinget for Fremskrittspartiet i sin fjerde periode. Nå har hun og ektemannen Per (61) kjøpt sin drømmebolig på El Chaparral i Torrevieja.

TORREVIEJA

Med en tidlig forkjærlighet for varmere klima har Kari Kjønaas Kjos vært sikker på at hun vil ha feriebolig i Syden.

– Jeg har alltid ment jeg må være født i feil land når det gjelder klima. Jeg har aldri vært spesielt glad i vinteren. Det er glatt, kaldt og mørkt. Jeg trives best med sol og varme, sier Kjønnaas Kjos og smiler. 

Hun er medlem i Justiskomiteen på Stortinget.

I oktober i fjor ble boligen på 120 kvadratmeter og fire soverom på El Chaparral kjøpt, men det har ikke vært tid for overtakelse for ekteparet Kjos før nå.

– Vi har måttet vente til vinterferien for å ta turen og fysisk ta over huset. Nå har vi ti dager med å få ting sånn noenlunde slik vi vil ha det. Huset kom vi over etter noen  visninger og da Per utbrøt «nå snakker vi…» da vi gikk inn porten, kjente jeg at dette huset passer oss perfekt, og vi stortrives allerede. Det er noen små reparasjoner som må utføres, men her har vi alt vi har ønsket oss, sier den imøtekommende Frp-politikeren til Vikingposten.

Hun fortsetter:

– Vi var i utgangspunktet ute etter en leilighet med to soverom, men da meldte vår sønn og datter seg på og lurte pent på om vi ikke kunne finne noe større - med flere soverom. Så etter noen runder om det, ble det dette huset med god plass til oss alle. Med barn og barnebarn er vi åtte personer og det går greit her. 

At det blir Costa Blanca og Spania hvor pensjonsalderen skal tilbringes er ingen tilfeldighet.

– Vi har besøkt det spanske fastlandet, Kanariøyene og Balearene flere ganger. Men etter gjentatte besøk hit til lokallagene til Frp på Costa Blanca har vi fått en forkjærlighet for denne kysten. Og jeg må legge til at jeg bare elsker La Mata-stranden i Torrevieja. Det er min ubestridte favoritt-strand, sier stortingsrepresentanten fra Akershus. Den vil bli flittig besøkt i fremtiden.

– For meg spiller det liten rolle hva stranden eller sjøen heter, bare det er sol, strand og god mat. Og det er det her, skyter Per inn med et smil.

Høsten 2021 er det Stortingsvalg i Norge, men om Kari Kjønaas Kjos stiller til gjenvalg for en femte periode er høyst usikkert.

– Ingenting er bestemt, men med dette huskjøpet heller det mot at dette er min siste periode på Tinget. Men det er samtidig en avveining jeg må gjøre opp mot at jeg ikke har nådd pensjonsalderen i 2021. Det blir et regnestykke jeg må se nærmere på før jeg tar en endelig beslutning, sier Kjønaas Kjos.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no