Østfold flyttebyrå

 • Straffet med dobbel porto på julegavene Solveig Figenschau og Finn Steinkjer sitter her med julegavene fra Norge. PS! De skal ikke åpnes før julaften.

Straffet med dobbel porto på julegavene

Frankert i Norge, men Spania krevde nesten like mye penger i porto.

TORREVIEJA

Solveig Figenschau og Finn Steinkjer visste de skulle motta julegaver fra familien i Norge, men ikke at de måtte betale dobbel porto.

Paret har sju vintersesonger bak seg i Torrevieja. Sist de skulle motta pakkepost her tok det nesten tre måneder før pakken nådde frem.

- Med den erfaringen i minne, vil vi helst ikke sende julepakkene per post.
Min svigerdatter sendte julepakkene per post likevel, og vi regnet med at problemene med å motta pakkepost i Spania var et tilbakelagt stadium. Jeg overhørte også selv samtalen svigerdatteren min hadde med posten i Norge, og alt virket i sin skjønneste orden, forteller Solveig Figenschau til Vikingposten.

Les også: Stjal 25 skinker rett før jul

Pakkene kom frem i tide som lovet, men familien fikk i år en annen overraskelse. Portoen på over 300 kroner ble forhåndsbetalt i Norge, men de fikk en ekstraregning på porto i Spania på 290 kroner.

- Svigerdatteren min fikk utrykkelig beskjed i Norge om at portoen var betalt, og det skulle ikke betales noe i Spania. Denne beskjeden gikk vi med til postkontoret her for å sjekke nærmere. Vi hadde til og med tatt med oss tolk for at det ikke skulle bli noen språkproblemer. Hos Correos får vi en noe vag tilbakemelding om at dette var fordi pakken var gått via Madrid, og vi måtte betale portoen fra den spanske hovedstaden til Torrevieja, sier Figenschau.

I vår veiviser til næringslivet på Costa Blanca finner du telefonnumre hvis du trenger hjelp

- Hadde det vært at inneholdet ikke stemte med merkingen på pakken, og derfor var sendt via Madrid, ville vi forstått litt mer. Men den er riktig merket og pakken har ikke engang blitt åpnet. Derfor synes vi det hele er merkelig. Jeg er tidligere sjømann og har sendt utallige gavepakker verden rundt. Det har bestandig gått veldig bra. Så at en forsendelse med julepakker ikke kan sendes fra A til B i 2011 forstår jeg lite av. Det er heller ikke bemerket noe på pakken fra det spanske postvesenet om at innholdet ikke stemmer med innholdsbeskrivelsen, sier Finn Steinkjer.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

Nå advarer de andre mot å sende pakkene per post fra Norge til Spania.
- Det er betalt cirka 600 norske kroner for å få pakkene i hus her. Det virker veldig dyrt. Er det de økonomiske tidene som gjør spanjolene spesielt kreative, eller er det en grunn vi ikke forstår, spør Solveig.

- Vi kunne heller ha fått overført pengene og ordnet med gavene selv. Det ville blitt mye billigere. Samtidig vil jeg si at vi har selv valgt å bo i Spania deler av året, og vi er ikke opptatt av å syte og klage. Men dette synes vi blir litt for dumt, sier Figenschau.

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Norsk Europa-seminar ble lagt til Torrevieja

Forrige uke var nesten 150 lærere og foredragsholdere fra de norske utenlandsskolene samlet til seminar. Faglig påfyll og erfaringsutveksling sto på programmet over tre dager.

Rigmor stiller ut hos «Lilly II»

Kunstner Rigmor Osnes Vik vil gjenta suksessen fra i vår og stiller denne gangen ut hos restauranten«Lilly II» i Pilar de la Horadada.

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no