Østfold flyttebyrå

 • Strandpromenade innviet i sommer - nå må den gjenoppbygges
 • Strandpromenade innviet i sommer - nå må den gjenoppbygges

Strandpromenade innviet i sommer - nå må den gjenoppbygges

Ble ødelagt av flom.

ORIHUELA COSTA

Strandpromenaden på playa La Glea i Campoamor (Alicante) ble åpnet i sommer, nå må den gjenoppbygges. Området ved La Glea-stranden var et av de områdene det gikk verst utover under det kraftige regnværet, skriver Informacion.

Den 12. september strømmet vannet med en kraft som feide bort deler av strandpromenaden og delte avenida de las Adelfas i to. Asfalten ble brutt opp, noe som fremdeles er synlig i veien som er avstengt.

Brostein, de nye trebenkene, skilter og utstyr fra promenaden og stranden endte opp flere meter unna. Vannet skadet også murene på enkelte boliger og ødela fortauene. 

Folk fra Orihuela kommune arbeider i disse dager med å fylle på med sand slik at man kan få åpnet en midlertidig promenade. Det er kun to adkomstveier til stranden som er åpne, en i hver ende, men det ser ikke ut til å ha stanset turistene fra å bruke stranden. Søndag var stranden full av folk i det vakre været. 

Regjeringen har bevilget 11,4 millioner euro til reparasjoner av strendene langs hele Middelhavet, Alicante-provinsen er tildelt 2.330.000 euro. Det kan vise seg å være i minste laget ettersom kysten av Alicante ble hardt rammet i september.

Dénia, Calpe, Altea, Alicante, Torrevieja, Orihuela og Pilar de la Horadada får penger til å fylle på sand og renske opp etter ødeleggelsene. I Elche og Santa Pola reagerer man på at det ikke er bevilget penger til deres strender. 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no