Østfold flyttebyrå

 • Svensk kunstner med spansk inspirasjon stiller ut i påsken Lutz Baar distribuerer sine artprints over hele verden. Han har vært art director på reklamebyråer og typsnittsdesigner. Siden 2006 har han malt på heltid.

Svensk kunstner med spansk inspirasjon stiller ut i påsken

For første gang vil kunstneren Lutz Baar stille ut i sitt private galleri i Torrevieja.

TORREVIEJA

Baar er opprinnelig fra Tyskland, men har bodd i Sverige siden 1970. Siden 2016 har han og kona Ann-Christine vært delvis boende i Torrevieja. 

Til påske stiller han ut for første gang i sitt private galleri i urbanisasjonen Aldea del Mar i Torrevieja. Her har ekteparet holdt til siden 2017.

– Min hovedvirksomhet er å gi ut mine malerier som artprints internasjonalt og jeg stiller kun ut mine malerier en gang i året i Sverige. Fremover regner jeg med å stille ut mine originalmalerier også i Torrevieja regelmessig. Vi regner jo med å være her flere måneder i året, sier Lutz Baar til Vikingposten.

Baar er blant annet inspirert av den spanske arkitekturen.
– Mange av mine malerier viser inspirasjon fra vårt område Aldea del Mar, som er tegnet av Pedro Otzoup, som forøvrig er det rene paradis. Mange av bildene mine viser inspirasjon fra nettopp arkitektur, men jeg maler også stilleben, seilbåter og mer abstrakte motiv. Alt er akrylmaling på duk.

Utstillingen åpner påskeaften i hans galleri Artecostablanca i avenida Roentgen 4, urbanisation Aldea del Mar klokken 15 og varer frem til klokken 19. Samme tid søndag.

– Dette er min aller første utstilling på Costa Blanca og er helt og holdent i privat regi. Heldigvis har jeg med meg min kone Ann-Christine som en garantist for at det også vil bli trivelig.

– Jeg har foreløpig ikke fått knyttet noen kontakt med kunstnermiljøet i området, så alle med kunstinteresse er hjertelig velkommen. Er det noen som titte litt ekstra på mine arbeider før utstillingen kan de gjøre det på vår hjemmeside www.artecostablanca.com, avslutter Lutz Baar.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no