Østfold flyttebyrå

 • Svensk prest i Torrevieja laget historie Lørdag giftet Herrera Johansson og Luis Ricaute Madriz seg ved Torre del Moro i Torrevieja. Foto: Bernt O. Johansson

Svensk prest i Torrevieja laget historie

Den svenske presten Gunnar Sjöberg foretok sist helg en vielse utenom det vanlige i Torrevieja.

TORREVIEJA

Da viet han Soliman Herrera Johansson (38) fra Sverige og  Luis Ricaute Madriz  (28) fra Venezuela. Vielsen foregikk utendørs ved Torre del Moro, et tårn fra det 14. århundre med utsikt over Middelhavet.

Det er første gang et homofilt par får en kirkelig vielse i Spania. Den katolske kirken vil ikke vie likekjønnede, selv om spansk lov har tillatt ekteskap mellom likekjønnede siden 2005.

Titusener av spanske homofile og lesbiske har siden den gang inngått ekteskap på rådhuset. Den svenske kirken derimot har viet likekjønnede siden 2009.  

Det er også første gang Gunnar Sjöberg vier to menn.

– Det er et spørsmål om kjærlighet ikke kjønn, sier han til The Local. Han er ferdig med det første av de fem årene han skal være prest i den svenske kirken i Torrevieja. Han sier at som prest er det viktig å ikke gjøre forskjell på folk og sier han håper dette kan føre til enda flere likekjønnede vielser i Torrevieja.

Sjöberg kan imidlertid ikke vie hvem som helst, en av de to må være svensk statsborger. Partneren kan være fra hvor som helst, men ikke Spania, siden loven ikke tillater kirkelig vielse av likekjønnede.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no