Østfold flyttebyrå

 • Syv råd i varmen

Syv råd i varmen

Her følger syv råd å følge når gradestokken kryper mot 40.

COSTA BLANCA

1. Drikk rikelig med vann uten å vente på å bli tørst. Mellom syv og åtte glass vann om dagen (ca. to liter) er nødvendig i varmen. Barn og eldre bør passe ekstra på, særlig om de er syke eller alene. Det er også hensiktsmessig å drikke isotoniske drikke for å få i seg mineraler og salter.

2. Unngå å gå ut midt på dagen og opphold deg på skyggefulle, svalende steder. Hjemme bør du hvile på de stedene i boligen som er minst varme, pass på nattetemperaturen. 

3. Ikke spis store, kraftige måltider, spis frukt og grønnsaker. Under en hetebølge vil lette, friske måltider være godt for fordøyelsen og redusere effekten av heten.

4. Kle deg med lette klær som «puster». Klær med lette og naturlige stoffer bidrar til at du føler deg mer komfortabel, såvel inne som ute. I tillegg tiltrekker lyse fager mindre sollys og du føler deg mindre varm.

5. Ikke driv med sport aller fysisk krevende aktiviteter når sola er på det sterkeste mellom 12.00 og 18.00. 

6. Ikke glem solkremen. Barns hud er svært sårbar og selv kort tid i solen uten besittelse kan skade.  Barn under tre år bør så langt som mulig unngå direkte sollys. Bruk en solkrem med høy beskyttelsesfaktor.

7. Hos syke og eldre kan svettesystemet som kontrollerer kroppstemperaturen, fungere dårlig. Pass på at vedkommende ikke er for tildekket og sørg for avkjøling ved hjelp av fuktige kluter, som strykes over huden.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no