Østfold flyttebyrå

 • Ta på deg nisselua og bli med! Marit Gjelsten gleder seg som et barn til neste nissetur, som finner sted 30. november.

Ta på deg nisselua og bli med!

Det er klart for en ny utgave av den populære nisseturen som arrangeres i regi av Marit Gjelsten og Din Hjelper.

ALFAZ DEL PI/ LA SIERRA DE MARIOLA

Da Vikingposten møter Marit Gjelsten for en prat om nisseturen, står hun klar med nisselua på.

– Jeg gleder meg som et barn til denne turen hvert år, stråler hun. Vi har det alltid veldig gøy, og samtidig får vi en opplevelse i flott spansk natur i tillegg til mye hyggelig selskap og sosialt samvær.

På turen nytes det medbragt nistemat, gløgg og pepperkaker, og man synger julen inn. 
– Deltakerne tar selv med seg nistemat og gløgg, og vi stiller med pepperkakene og julesangene. Sammen synger vi julen inn i fjellheimen. 

Denne gangen går nisseturen i La Sierra de Mariola, kjent for å ha over 1000 forskjellige medisinske planter og urter. Det er en sirkulær rute på cirka åtte kilometer.

– Turen begynner i Bañeres de Mariola, og har lav vanskelighetsgrad. Første delen går gjennom frodig pinjeskog, og på en tildels steinete skogsvei. Foran oss bølger landskapet seg, og i det fjerne ser vi ruinene etter en gammel borg. Stien slynger seg videre nedover, og frem til elven Vinalopo`s opprinnelse. Her finner man et helt nydelig krystallklart vann. Papirindustrien var lenge den største virksomheten i området, noe gamle, forfalne fabrikker vitner om.

Hun legger til:
– Siste del av nisseturen er på asfaltert veg. Her er det en strekning på 750 meter med stigning. Vi tar tiden til hjelp, og slapper av til alle er fremme ved bussen igjen.

Turen avsluttes med felles lunsj på en lokal restaurant i Bañeres. 

– Vi får en felles, typisk forrett fra området, hovedrett, dessert, kaffe og drikke til maten. Har man matallergi, så bør man opplyse om dette ved bestilling. Det er bindende påmelding og betaling innen 23. november. Frem med termosen, ryggsekken og fjellskoa! Og man må ikke glemme at nisseluen er obligatorisk, avslutter Gjelsten.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no