Østfold flyttebyrå

 • Til topps med egenprodusert rødvin Åge Folkestad med sin rødvin Millenium Casa Vital 2010 som fikk utmerkelsen Gold Medal i en internasjonal vinkonkurranse.

Til topps med egenprodusert rødvin

En av restauranteier Åge Folkestads egenproduserte viner fikk nylig toppscore i en internasjonal vinkonkurranse.

ALTEA

Rødvinen Millenium Casa Vital 2010 til Åge Folkestad, eier og driver av Restaurante Casa Vital, fikk utmerkelsen Gold Medal i den internasjonale vinkonkurransen «International Wine Guide». 2694 viner fra 28 land deltok i konkurransen. 

– Dette er den første konkurransen jeg deltar i med vinen og da å få denne utmerkelsen er helt utrolig. Dette betyr enormt mye for restauranten og ikke minst for eksporten av vinen til Norge at den nå har blitt internasjonal annerkjent, sier Folkestad til Vikingposten og understreker at utmerkelsen føles enda mer viktig da kun 70 prosent av vinene som deltok fikk premie. 

Juryen smaker seg frem til de beste vinene og gir poeng uten å vite hvilken vinprodusent som står bak. 
Konkurransen gir følgende utmerkelser: Grand Gold Medal: 95-100 poeng. Gold Medal: 90 til 94 poeng. Silver Medal: 85-89 poeng. Bronze Medal: 80-84 poeng.

Sett denne: Lanserer jubileumsvin i påsken

Millenium Casa Vital 2010 er en Rioja laget 100 prosent på druen Tempranillo. Den produseres på Bodegas Antonio Alcaraz, som forøvrig fikk Gold Medal for vinene Gloria og Antonio i samme konkurranse. Til sammen 1250 flasker er produsert og de er nummerert og signert. Vinen selges på Folkestads restaurant Casa Vital i gamlebyen i Altea og ble lansert på Vinmonopolets bestillingsutvalg 4. september i fjor.

– Det har vært et givende og interessant samarbeid mellom meg og Bodegas Antonio Alcaraz omkring denne vinen. Da Antonio Alcaraz sa ja til å produsere min egen vin gikk en drøm i oppfyllelse. Men ønologen på bodegaen nektet å lage vin for en nordmann, men Alcaraz overtalte han heldigvis og prosessen kunne settes i gang, sier Folkestad. 

PS! Til høsten blir Millenium Casa Vital 2011 produsert på samme bodega.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no