Østfold flyttebyrå

 • Tilbyr gratis kurs i Pilates Tina Hessel har lang erfaring med Pilates, og tilbyr nå gratis kurs frem til slutten av april i Den norske klubben Costa Blanca.
 • Tilbyr gratis kurs i Pilates
  Instruktøren ønsker at så mange som mulig blir med på kurset, men understreker at man må komme jevnlig for å kunne ha utbytte av treningen.
 • Tilbyr gratis kurs i Pilates
  Anne Torun Seime og Ragnhild Schumacher synes begge det er topp med Pilates, og kunne fortelle de er imponerte over Hessel, som hele tiden følger med på det de gjør og korrigerer når de gjør noe feil.

Tilbyr gratis kurs i Pilates

Tina Hessel er ingen nybegynner og har dedikert et helt liv til å forbedre potensialet til kropp og sjel.

ALFAZ DEL PI

Hessel har hus i Finestrat og er i Spania i vinter for å utvikle sin coachingmetode Potensia, som hun har skrevet bok om og som finnes på flere språk. I den sammenheng benytter hun anledningen til å gi kurs i Pilates på Den norske klubben Costa Blanca, hvor Vikingposten møter henne. Det er fredag ettermiddag og Klubben er egentlig stengt, men noen har kommet for å åpne døren slik at Hessel kan komme i gang med Pilatestimen. 

– Jeg håper vi får nok tid til intervjuet, smiler hun friskt. Det starter om en halvtime og jeg må se til at rommet oppe er klart før vi starter. 

Det er ikke hvem som helst Klubben har fått som instruktør, for dette er en dame med lang og bred erfaring.

– Jeg har mange jern i ilden, men alt sammen forenes i den samme flammen. Men nå har jeg lagt ned min fysikalske klinikk i Oslo og sluttet som lektor i funksjonell danseanatomi ved Kunsthøgskolen i Oslo etter nesten 40 år, for nå vil jeg konsentrere meg om coaching og Pilates-undervisning. Vi som mennesker har mulighet å være både fysiske, psykiske, mentale, emosjonelle og åndelige vesener. Det å kunne samkjøre dette, er det jeg formidler på de forskjellige plattformene.

Pilates har hun holdt på med i mange år, og synes det er flott å kunne tilby et gratis kurs for Klubbens medlemmer og venner. 

– Å bruke denne våren til å gi gratis Pilates-undervisning på Klubben gjør jeg med stor glede. Det ser jeg på som en takk for at klubben lar meg låne lokalet for å feire min bursdag i juni. Alle jeg har truffet er så hyggelige og hjelpsomme. 

Hun kan love at de som kommer for å trene vil merke at de får ut noe av hver time både til kroppen, bevisstheten og sjelen.

– Pilates er øvelser som ble utformet av Josef Pilates i henhold til hvordan kroppens anatomi er bygget opp. Hele treningen går ut på at man trener med kroppsdelene som vektarm i lineære bevegelser. Den vektbærende muskelmassen blir styrketrent og muskelmassen på motsatt side av samme kroppsdel blir tøyet, så man blir både sterk og fleksibel. Samtidig som man gjør øvelsene, puster man dypt inn gjennom nesen og langsomt ut gjennom munnen med en lespende ssss-utpust. Det innebærer at man fyller kroppen, hjernen og musklene med O2, altså surstoff når man puster inn. Fordi man ikke puster ut alt på en gang, vil det man puster ut for det meste være oppbrukt O2, altså CO2 kulldioksyd, noe som er ganske så genialt. Hjernen og musklene trenger nemlig O2 som energi.

Treningen gir ifølge instruktøren fantastiske resultater hvis man trener jevnt og trutt uke etter uke.

– Din vilje bestemmer hvor mye kraft du ønsker å bruke. Det vil si at i den samme klassen, med de samme øvelsene, kan man ha meget veltrente folk og andre som aldri har trent før. Det føles som en meget organisk trening og når kroppen har fått lov å gjøre dette et par ganger, begynner øvelsene å sitte, og man får et behov for å fortsette på grunn av velfølelsen man får etter hver klasse. 

Klassene foregår på mandager 11-12.30 og fredager 16.30-18.00, og varer til slutten av april. 

– Dette gir resultater bare hvis man kommer hver uke, her er det ikke drop-in timer, understreker instruktøren.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Kunstnerspire i emning

Isabella Hernandez Hyldahl-Iversen begynte å interessere seg for kunst for fem år siden. Moren kjøpte henne pensel og farger, og så var jenta i gang.

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no