Østfold flyttebyrå

 • Tør ikke å åpne nå Tore Johnny Dale åpner «Supperian» tidligst 15. juli.

Tør ikke å åpne nå

Tore Johnny (64) vil ikke leke butikk.

TORREVIEJA

For innehaver av restaurant Henrik Ibsen og Zupperia de Johnny, Tore Johnny Dale, er det plan B som nå gjelder. 

Etter at den tradisjonelle Norges-turen med restaurantdrift ved Cafè Slusa i Ulefoss i Nome kommune gikk i vasken på grunn av karantene for sine ansatte, blir det i stedet Torrevieja-sommer med mulig åpning av «Supperian» i løpet av noen uker.

– Situasjonen nå er rett og slett at vi ikke har eller at det ikke er økonomi til å åpne dørene. Jeg har fulgt med på de som har åpnet, og det er mildt sagt lite med folk. De fleste trekker folk den første dagen de åpner opp, for så at det blir dørgende stille. Det har jeg ikke mulighet til å ta sjansen på, sier Tore Dale fra fortauskanten utenfor «Supperian». Vi taper en omsetning på cirka 2,5 millioner kroner ved at årets tur til Vestfold og Telemark er avlyst.

Han fortsetter:

– Slik det er nå er mine ansatte på ERTE (arbeidsledighetstrygd). Den dagen jeg åpner dørene raser alle utgiftene vi har fått satt på vent inn døra. Det betyr flere tusen euro. Uten et godt med belegg av kunder vil det bety konkurs og kroken på døra. Nå venter vi heller og ser hvordan turiststrømmen blir her noen uker til. Jeg er blitt 64 år og leker ikke butikk.

Dale er ikke avhengig av å åpne lunsjrestauranten «Supperian» som ligger vis-a-vis hans 29-år gamle restaurant Henrik Ibsen i calle San Pascual.

– De siste to årene har jeg hatt andre til å drive «Supperian», det fordi jeg har vært opptatt med jobb i Norge. Men det har ikke vært noen suksess. Derfor kunne det være artig å drive stedet selv en sommer, for da å få se hva vi kan få til her. Men som sagt, jeg åpner ikke for enhver pris. Vi får se an litt til, men i min plan B var datoen å åpne «Supperian» 15. juli. Det er det fortsatt en mulighet for.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no