Østfold flyttebyrå

 • Tok pensjonist-turen på motorsykkel til Costa Blanca Inger Helen og Jan Ingvald Jansrud har planlagt retur til Norge med motorsykkelen til våren.
 • Tok pensjonist-turen på motorsykkel til Costa Blanca
  Inger Helen og Jan Ingvald kjøpte feriebolig i Campoamor tilbake i 2011. Den vil bli flittigere brukt i årene fremover.
 • Tok pensjonist-turen på motorsykkel til Costa Blanca
  Turen fra Norge til Costa Blanca ble kjørt med en BMW 1200 GSA 2018-modell.
 • Tok pensjonist-turen på motorsykkel til Costa Blanca
  Byen Albarracin besøkte ekteparet også i 2015 og ville innom den vakre byen også under turen i år.

Tok pensjonist-turen på motorsykkel til Costa Blanca

Ekteparet Inger Helen og Jan Ingvald Jansrud ble pensjonister i høst - og det første de gjorde var å sette seg på motorsykkelen med Spania som mål.

CAMPOAMOR

Etter at ekteparet kjøpte seg feriebolig på El Galan i Orihuela Costa i 2011, ble det tidlig bestemt at overgangen til en pensjonisttilværelse skulle starte med en motorsykkeltur til boligen i Spania.

– Vi tok også en MC-tur til Spania tilbake i 2015, men det var en annen rute. Da kom vi inn via Girona. Denne gangen kom vi inn i Spania, nord for Pyreneene via Pamplona, forteller Jan Jansrud. 
– Turen gikk prikkfritt, det ble ingen farlige situasjoner trafikkmessig og vi traff mange hyggelige mennesker underveis. Vi føler vi blir tatt hensyn til i trafikken når vi kjører på motorsykkel.

For ekteparet Jansrud startet turen med Kiel-ferja til Hamburg, dernest var de innom Minden, Köln, Luxembourg, Verdun, Troyes, Amboise, St. Emiliion, Pamplona, Albaraccin og til slutt Campoamor syd for Torrevieja.

– Vi brukte god tid for å kunne se oss omkring og vi dokumenterte turen underveis med filmkamera.

Sett denne? Briter fører Alicante-flyplassen til topps på verstingliste

Han fortsetter:
– Høydepunktene under turen var mange med Kölnerdomen i Köln som er Tysklands største katedral som de brukte over 600 år på å bygge. Ambiose i Frankrike med sine flotte slott. Der bodde Leonardo Da Vinci  sine siste leveår og det var her han døde. Han kom  på et myldyr over alpene med sine tre viktigste malerier, blant annet Mona Lisa som han ferdigstilte her. St. Emillion med sin utsøkte vinproduksjon som munkene i sin tid startet opp. Pamplona gjorde også inntrykk med det tradisjonelle okseløpet. Her gikk vi traseen oksene løper, og vi besøkte tyrefekterarenaen og museet. Det kan virkelig anbefales.

Videre gikk MC-turen - forøvrig på en BMW 1200 GSA 2018-modell - til byen Albarracin.

– Det er en vakker by med en varm atmosfære, karakteristiske røde bygninger, smale gater, restauranter og god mat. Her var vi også i 2015 og vi ønsket å besøke den en gang til. Vi opplevde at de landene vi kjørte gjennom var veldig like. Det er store jordbruksområder. Frankrike og Spania oppleves som store når en kjører gjennom de. Av det vi har sett ser det ut som folk lever og bor bra, sier Jansrud.

Å reise gjennom Europa på motorsykkel har gitt mersmak for de nybakte pensjonistene fra Gudbrandsdalen. Returen er allerede under planlegging.
– Nå blir MC-en stående på Costa Blanca, og vi holder på å planlegge ny tur hjem til Norge på vårparten.

– Forøvrig trives vi veldig godt i Spania og vi ser fram til å bruke boligen i Campoamor mye som pensjonister. Da er det blant annet rutine å delta på fjellturer med Fjellgruppa i Sjømannskirken i Torrevieja, avslutter Jan Jansrud.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no