Østfold flyttebyrå

 • Torrevieja har perfekte forhold for vannsport
 • Torrevieja har perfekte forhold for vannsport
  SUP - Stand up padling -stå å padle. Passer for både unge og eldre. En opplevelse samtidig med at man får styrket kroppen på en morsom måte.
 • Torrevieja har perfekte forhold for vannsport
  Julian 11 år fra Norge har gått på Kids Surf i sommer, og er veldig fornøyd.

Torrevieja har perfekte forhold for vannsport

... og her byr de på flere aktiviteter.

 

TORREVIEJA

Helt sør på den vakre La Mata-stranden, nord for Torrevieja sentrum, er det plassert en blå container med surfebrett utenfor. Den solbrune, unge surfere står opp med solen og kommer hit for å sjekke forholdene før dagens kurs og utleie.

Her holder klubben Torrevieja Surf til, og hos dem er det mange som benytter seg av private timer med de erfarne instruktørene.

Carlos Marques er leder for surfeklubben sammen med Cézar Castejón. Carlos er opprinnelig fra Brasil, men har bodd her i Spania lenge. Det er 25 år siden han kom til  Europa, og han forteller gladelig om hvordan dagene hans fylles av berikende timer ved stranden og hva som gjorde at han bestemte seg for å flytte til Costa Blanca.

– Jeg bestemte meg for å oppleve noe nytt fordi jeg hadde behov for endringer i livet mitt etter at min far gikk bort. I Brasil er det veldig mye kriminalitet, og jeg følte at det ikke var helt trygt. Siden jeg hadde spansk pass også, så ville jeg prøve hvordan det var å leve her ved kysten i Spania. Jeg trives best ved sjøen siden det er kort vei til surfing og SUP. Å være ved og på vannet gir meg ro samtidig som jeg får mer energi. Her får jeg også lære andre om min lidenskap, noe som gjør dagene enda mer givende. Det er spesielt morsomt å lære bort surfing til barn, forteller Carlos.

Sett denne? Disse er nå blitt et problem i Torrevieja og Orihuela Costa

Marques var en ivrig surfer allerede som 5-åring, og nå brenner han for at barn her skal få muligheten til å oppleve den store gleden det er å være i vannet, og at man kan bruke dette elementet til å ha det gøy i. På sommeren er det veldig varmt i Spania, og dermed er det bare godt å ha tilgangen til litt avkjøling samtidig som man lærer seg om balanse, styrke, konsentrasjon og kondisjon i form av lek.

– Her i Torrevieja er det ypperlige forhold for barn og nybegynnere, siden bølgene her ikke blir så fryktelig store. Når nordavinden kommer får vi de beste surfe-forholdene. Men det kan bli vilt her ute også, så det hender noen ganger at vi må be de yngste som skal på surfeskole om å komme tilbake dagen etter. Vi tar våre forhåndsregler siden vi har et stort og dyrebart ansvar. Barn helt ned i 5-årsalderen benytter seg av dette tilbudet, forteller han.

Når det er vindstille driver «kidsa» surf med SUP, «stand up padling». Cirka 90 minutter med en liten utflukt på hvert sitt padlebrett. Noen ganger tar barna med seg snorkel så de blir kjent med hva som er under vann også. Her er det med barn fra mange forskjellige nasjonaliteter, blant annet fra: Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Frankrike og Russland. De blir kjent med hverandre og har det hyggelig sammen.

– Det kommer ofte hele fotball- eller håndballag - og da fra Norge gjerne - som er her på treningsleir og benytter seg av denne avvekslingen med en tur på padlebrett.

Torrevieja surf  holder til på strendene Cala Higuera og Los Locos i tillegg til La Mata-stranden fra mars til ut september. De kan tilby leie av Sup-brett både med og uten instruktør, i tillegg til at de kan tilpasse for de som har motoriske utfordringer. Kontaktinformasjon finnes på hjemmesiden, Facebook eller Instagram. Det er også mulighet for opplæring hele året. 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no