Østfold flyttebyrå

 • Torrevieja mottar turistene uten strandbarer og solsenger

Torrevieja mottar turistene uten strandbarer og solsenger

Torrevieja kommune rakk ikke å fikse alt før strendene skulle gjenåpnes. Strandbarer og solsenger er dessverre ikke en del av turisttilbudet...

TORREVIEJA

Kommunen har klart å ansette 152 kontrollører som skal garantere for sikkerhet og god hygiene på strendene gjennom midler de har fått tildelt i unntakstilstanden. Men den har ikke klart å fordele konsesjonene til de som skal drifte strandbarer, solsenger, parasoller, pedalbåter osv. Dette til tross for at de har hatt ett helt år på å utføre dette.

Konsesjonene har blitt lovet ferdig til midten av juli. Forsinkelsen har satt sinnene i kok i hotell- og restaurantbransjen i byen, skriver Informacion. Konflikten med årlig tildeling av konsesjoner startet allerede i 2014 og skaper forsinkelser hver sesong. Bransjen ønsker at sesongen skal starte i påskeferien, men kommunen står bom fast på at sesongen starter 15. juli. Det dreier seg om 11 konsesjoner.

Hotell- og restaurantbransjen i byen er redd for at konsesjonene ikke kommer på plass tidsnok i år, og at Torreviejas strender skal stå tomme for strandbarer og solsenger. Det vil skape direkte tap for bransjen som allerede lider med ettervirkningene av coronapandemien.

Sett denne? Farlig manet på Torrevieja-strand

Byråd for området, Antonio Vidal (PP), sier at forsinkelsen skyldes unntakstilstanden. Det er en forklaring ikke alle kjøper siden de har hatt et helt år på seg til å få dette på plass - og lenge før covid-19 var noe problem. Konsesjonene og administrasjonen av strandbarene er kommunalt, samtidig som kysttjenesten mottar en god sum penger fordi dette er barer som står på selve kystlinjen.

Det er urealistisk å tro at det kommer noe annet enn en midlertidig løsning for sesongen i år, om det kommer noe i det hele tatt. Politikerene skylder på hverandre og det skaper heller ikke fortgang i saken.

Kriteriene som først ble lagt til grunn for anbudsgiverne ble endret i juni. Det som stilles som krav nå er evnene til å høyne kvaliteten og servicen så ordføreren i byen vil velge den av interessentene som er mest solvent.

Det ser ut til at Recreativos Aquaticos Horadada vinner denne konkurransen og får konsesjonen i år som i fjor. De tilbød kommunen 14.000 euro årlig, noe som er det høyeste anbudet som noen gang er gitt. Ordføreren fortsetter å argumentere med at dette vil sikre en høyere kvalitet enn tidligere.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Kunstnerspire i emning

Isabella Hernandez Hyldahl-Iversen begynte å interessere seg for kunst for fem år siden. Moren kjøpte henne pensel og farger, og så var jenta i gang.

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no