Østfold flyttebyrå

 • Torrevieja truer hundeeiere med gigantbøter Du kan få inntil 3000 euro i bot om du ikke plukker opp etter hunden din i Torrevieja. Foto: Terje Aspdahl

Torrevieja truer hundeeiere med gigantbøter

Ordføreren er lei av hundebæsj i gatene.

TORREVIEJA

Ordfører i Torrevieja, José Manuel Dolón, ber nå politiet om å bøtelegge hundeeiere som ikke plukker opp bæsjen etter hundene sine.

– I tredve år har det vært vist ettergivenhet med dette problemet, et permanent brudd på vedtekter, slik kan vi ikke fortsette, sier ordføreren ifølge Informacion.

Borgere som på eget initiativ har påpekt overfor hundeeiere at de må fjerne etterlatenskapene, har ifølge ordføreren opplevd å bli både skjelt ut og truet.

Ordfører Dolón har derfor bedt lokalpolitiet følge opp og bøtlegge de eiere av kjæledyr som ikke følger de kommunale vedtektene. Vedtektene fastslår at eierne er ansvarlig for å fjerne dyrets ekskrementer, i tillegg til å rengjøre etter dyret om nødvendig. Dette gjelder alle offentlige områder - også parker og andre steder folk ferdes.

Ingen dekker Torrevieja som oss - søk i over 3600 saker her

Mindre brudd på vedtektene kan bøtelegges med inntil 750 euro, mer alvorlige brudd med inntil 1500 euro og de mest alvorlige med inntil 3000 euro.

– Nå er alle advart, så ingen kan senere si at ikke de visste, slår ordføreren fast.

Dette tiltaket skal være med å forsterke kampanjen som pågår for en renere by i Torrevieja. Det er brukt 28.000 euro på reklame, informasjonsplakater og det det har vært delt ut «bæsje-poser». 

Dolón sier at han skulle gjerne sett at en opplysningskampanje var nok, men mangel på oppdragelse hos noen få som ikke vil samarbeide gjør at man har kommet til denne beslutningen.

Da er du advart.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no