Østfold flyttebyrå

 • Trøbbel for kjøpesenteret Gallerian i Torrevieja Det skandinaviske senteret åpnet sine dører i 2003. Nå, 12 år senere, er fremtiden for senteret uviss.
 • Trøbbel for kjøpesenteret Gallerian i Torrevieja
  Hassan Mirzakhan er fortvilet over det nye selskapet Solvia som ikke tar kontakt med leietakerne ved senteret.
 • Trøbbel for kjøpesenteret Gallerian i Torrevieja
  Koordinator Bo Löfgren ved ScandiCare er usikker på om de fortsatt driver legesenteret på Gallerian etter sommeren.

Trøbbel for kjøpesenteret Gallerian i Torrevieja

♦ Leietakere usikker på fremtiden ♦ Vet ikke om strømregninger betales ♦ Ingen vet hva ny eier vil foreta seg

TORREVIEJA

Det skandinaviske senteret Gallerian ble solgt til Solvia i mars. To måneder senere vet fortsatt ikke leietakerne hva selskapet vil med senteret.

Gallerian ble solgt til Solvia i mars. To måneder senere vet fortsatt ikke leietakerne hva selskapet vil med senteret.
De tidligere eierne ved Hassan Mirzakhan og Arly Jörtner solgte senteret i mars etter lang tid med økonomiske problemer.

– Vi har lenge forsøkt å løse problemene her ved senteret. Det er manglende innbetaling av husleie fra flere leietakere som fikk oss i en vanskelig situasjon. Mer enn 240.000 euro i uteblitte leieinntekter er mye penger. Vi forsøkte å få banken med på å gi oss to avdragsfrie år på låner. Dette for å få senteret opp på bena igjen. Noe banken først sa ja til, men som de gikk senere tilbake på. Da hadde vi ikke annet valg enn å selge senteret. Gjennom de siste ti årene har vi tapt én million euro på senteret, sier Mirzakhan til Vikingposten.

Den tidligere daglige lederen sier han fortsatt føler et ansvar overfor leietakerne i senteret.

Finn hjelp i vår bransjeguide - en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

– Selv om vi har tapt mye penger på Gallerian er jeg opptatt av at de leietakerne som fortsatt er her ikke skal lide samme skjebne. Jeg vil ikke være noen dårlig taper. Derfor er det fortvilende at selskapet Solvia ikke har tatt kontakt med oss siden overtakelsen i mars. Vi vet for eksempel ikke om strøm- og vannregningene blir betalt. Det sier seg selv at det er kritisk om strømmen blir borte her. I dagligvareforretningen er det varer for store verdier i fryseren som går tapt ved et lengre strømavbrudd. Både Jörtner og meg selv sendte selv enda en purring til Solvia mandag, men idag tirsdag ettermiddag har vi fremdeles ikke fått noe svar, sier Hassan Mirzakhan.

– Jeg betaler selv for rengjøring og internett her på senteret slik at de tilbudene fortsatt finnes. Jeg eier fremdeles restauranten her på senteret, men vi vet ikke hvordan vi gjør med driften av den fremover. Alt avhenger av hva Solvia vil.

Verditaksten på senteret er 1,55 millioner euro.
– Banken krevde to verdivurderinger av senteret. Det i seg selv kostet oss 9000 euro. Vi tilbød banken å kjøpe senteret for 1,2 millioner euro, men vi endte opp med å selge for 1,1 millioner euro.

Vet du noe om denne saken? Ta kontakt med vår reporter her

Ved lege- og helsesenteret ScandiCare er de usikker på fremtiden ved senteret.
– Vi føler vi ikke har fått noen slags informasjon i det hele tatt rundt salget av senteret. Verken fra tidligere eller nåværende eiere. Korrespondansen jeg har med personer ved Solvia virker ikke tillitsvekkende. Hva slags planer de har for senteret er høyst usikkert. Derfor vil vi holde sommerstengt og se oss om etter andre muligheter gjennom sommeren. Vi åpner igjen i september, men om det da blir her ved Gallerian eller et annet sted, vet jeg ikke enda, sier koordinator Bo Löfgren til Vikingposten.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Fire flotte strender uten mas og kjas

Det krystallklare vannet, naturstiene og liten tilstrømningen av andre turister er noe av det du kan ha glede av her på de «hemmelige» strendene.

Reise

Bolig

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no