Østfold flyttebyrå

 • TV-stasjon ville vite med om norsk dugnad Her er Merete Ihlen Marandi (midten) og byråden for utlendinger Martina Mertens (t.h.) under TV-sendingen.

TV-stasjon ville vite med om norsk dugnad

Dugnadsånden lever i beste velgående på Costa Blanca.

BENIDORM

Nylig ble Frivilligsentralen intervjuet av Benidorms Marina Televisión, som ville vite mer om norsk dugnad og frivillighet på Costa Blanca.

Anledningen for intervjuet var opprinnelig kommunenes interesse for å fastsette det rette utenlandske befolkningstallet da manntallet nå skal oppdateres.

Marina Televisión hadde invitert Martina Mertens, byråden for utlendinger i Alfaz del Pi, for å snakke om manntallet. På grunn av det gode samarbeidet Frivilligsentralen har hatt med de forskjellige kommunene på Costa Blanca siden den ble opprettet i 2009, tenkte Mertens det kunne være en god ide å ta med seg en representant for sentralen som kunne snakke litt på vegne av den norske kolonien i Alfaz, og samtidig snakke litt om det viktige dugnadsarbeidet mange av de frivillige gjør. 

Det var Merete Ihlen Marandi som stilte opp på vegne av Frivilligsentralen.

– Byråden informerte om den tekniske delen vedrørende oppdatering av manntallet og betydningen av dette arbeidet, opplyser Ihlen Marandi. Hun fremhevet samarbeidet mellom Frivilligsentralen og Rådhuset, og viste til felles interesser for å løfte kommunen. Jeg fikk anledning til å snakke om den norske dugnadskulturen og hvordan frivillighet er godt implementert i samfunnet og dagliglivet i Norge, og om hvordan vi nordmenn har bragt dette til Spania. 

Trenger du tannlege, tolk eller taxi? I vår bransjeguide finner du hjelp

Hun ble også spurt en rekke spørsmål om hvordan Frivilligsentralen er organisert, om de frivillige og hvilke aktiviteter de er involvert i. På spørsmål om hvilket tiltak som mest skilte seg ut fra Frivilligsentralen sitt arbeide i fjor, nevnte Ihlen Marandi det nye badet til Erika Carrilero Hamres, som ble sittende i rullestol grunnet HPV-vaksinen hun tok i 2013. Familien hadde brukt over 3000 euro på medisiner og hadde ingen penger igjen til å pusse opp badet. 

– Tre spanske firmaer bidro med betydelige summer for at jenta skulle få seg et nytt bad, noe hun trengte sårt. Vi er veldig stolte over hva norsk frivillighet gjør i Spania, og dette er jo ikke noe nytt. Nordmenn hjalp til i Alcoy og Oliva under den spanske borgerkrigen. I Alcoy ble et sykehus finansiert av Spaniahjelpen (bøssebærere), og i Oliva ble det bygget fem barnehjem, og et barnesykehus, som fikk navnet Fritjof Nansen.

Ihlen Marandi synes det er flott å kunne være med på å spre ordet dugnad i Spania ved å delta på møter og stille på intervjuer, som med den spanske TV-kanalen. 

– Vi er glade for å få støtte fra den norske stat til å videreføre dugnadsånden her i Spania, og få anledning til å dele våre erfaringer hvordan Norges land er bygget opp på mangfoldige dugnadstimer år etter år, men også frivillig arbeidsinnsats som gjøres i både klubber, foreninger og kirkesamfunn i det norske miljøet i Spania.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no