Østfold flyttebyrå

 • – Uansvarlig å skylde på været

– Uansvarlig å skylde på været

Livet i Mar Menor kollapser.

MAR MENOR

Tusenvis av død fisk bekrefter en ny økologisk katastrofe, mener flere. 

Store mengder ferskvann med sedimenter og organiske rester flommet ut i Mar Menor etter uværet i september. Det har ført til oksygenmangel og resultatet er at det marine livet i lagunen har kollapset. Det er forsker ved Instituto de Ciencias del Mar, Jordi Camp, som slo fast dette, ifølge nyhetsbyrået Efe.

– Mar Menor er mer enn bare dødsdømt, sa forskeren. Han legger til at lagunen er «voldsomt berørt», men sa også at det var «åpenbart» at dette ville skje etter Gota fria. 

Katastrofen har ført til at ferskvann danner en slags kappe av olje, som flyter over saltvannet og forhindrer utveksling av oksygen fra havbunnen med atmosfæren, ifølge forskeren.

På den annen side mener miljøvernere at det er en uhemmet boligutbygging og et intensivt jordbruk som er årsaken til den katastrofen lagunen nå er utsatt for. 

Talsmann for Asociación de Naturalistas del Sureste (ANSE), Pedro García, sier til Efe at å skylde på Gota fria eller uværet DANA som årsaken for alt som har skjedd i Mar Menor,  er uansvarlig og en stor løgn. Han sier at uværet førte til en økning i et problem som har allerede vart i flere ti-år.

 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no