Østfold flyttebyrå

 • Unngå tabbene som tar knekken på telefonen din Lasse Grønlund forsøker å passe på å ikke lade batteriet unødvendig lenge.

Unngå tabbene som tar knekken på telefonen din

Smarttelefonen har blitt et uunnværlig hjelpemiddel for de fleste av oss.

TORREVIEJA

Vi bruker dem til å holde kontakten med våre kjære, surfe på internett, høre musikk, til video og selvsagt til å ringe med.

Det er vanskelig å finne noen i dag som forlater boligen uten å ha med seg mobilen. Det er nærmest katastrofe om man skulle befinne seg ute og batteriet går tomt. 

Med tiden vil batteriet bli dårligere og går raskere tomt. Men det finnes også en rekke feil mange gjør når de lader telefonen. Om vi unngår dem kan levetiden for batteriet forlenges. 

Om du bruker å lade mobilen via en USB-kabel til PC-en din, bør du vurdere å slutte med det, ifølge avisen Levante-Emv. Hver gang du lader mobilen med USB-kabel reduserer du nemlig batteriets levetid. Det skyldes at strømmen veksler mye mellom de to USB-inngangene og kan føre til større oppvarming enn lading med stikkontakt. 

En annen feil er å bruke en lader som ikke er original. Mange bruker samme lader til flere apparater, men selv om det er samme inngang betyr ikke det at du bør bruke samme lader til de ulike enhetene.

En vanlig feil er å lade telefonen gjennom hele natten. Det er kanskje den vanligste feilen mange gjør for å sikre at telefonen er fulladet om morgenen. Det er en vane som kan skade batteriet. Et batteri er normalt fulladet etter to til tre timer, deretter øker temperaturen og det kan være ødeleggende for batteriet. 

Det er heller ikke lurt å vente til batteriet er tomt før du lader. Om det gjenstår 40-, 30- eller 20 prosent kan du trygt lade batteriet når det passer deg. Optimalt er det at batteriet er mellom 20 og 80 prosent ladet. 
  Mange eksperter advarer derfor mot å lade batteriet 100 prosent og anbefaler å lade når det kommer under 20 prosent.

Det er ingen hemmelighet at mobilen varmes opp under lading. Det anbefales derfor at den tas ut av dekselet når den legges til lading, slik at mest mulig varme unnslipper.

Det anbefales heller ikke å lade telefonen i miljøer som er svært varme eller kalde. 

Lasse Grønlund er bevisst angående rådene om batteriet. Han har en iPhone 8 og fornøyd med batterikapasiteten.
– Jeg er overraskende fornøyd med batteriet og jeg forsøker å lade mellom 20 og 80 prosent. Når jeg legger den til lading tar jeg den ut når den nærmer seg 80 prosent, om jeg husker det da.

– Jeg har både originale Apple-ladere og uoriginale, men har ikke merket noen forskjell på de.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no