Østfold flyttebyrå

 • Uværet herjet: – Verste vi har opplevd Ved ankeret i Albir så stranden ved ankeret i Albir så slik ut mandag morgen.slik ut mandag morgen.
 • Uværet herjet: – Verste vi har opplevd
  Torill og Roar Gausen har vært gjennom uvær flere ganger på Camping La Colina, men har aldri opplevd en så kraftig vind som «Gloria» hadde med seg.
 • Uværet herjet: – Verste vi har opplevd
  Undergangen i Albir var også full av vann etter uværet.
 • Uværet herjet: – Verste vi har opplevd
  Kommunen var raskt ute med å rydde vekk all rusket langs strandpromenaden etter uværet.

Uværet herjet: – Verste vi har opplevd

Uværet «Gloria» la igjen mange ødeleggelser bak seg da hun herjet som verst nord på Costa Blanca. I Albir var det vinden folk fryktet mest.

ALBIR

Regnet slo ned flere timer i strekk mens uværet stod på som verst, men det var vinden som de fleste var mest bekymret for. På Camping La Colina i Albir pleier det å blåse mye når det er uvær, og Torill og Roar Gausen tok alle forholdsregler for å unngå det de opplevde under fjorårets uvær.

– Sist vinter, omtrent på samme tid som nå, var det sterke vindkuler og da løftet vinden av takluka over soverommet både til oss og nærmeste naboen selv om de var igjen og låst, meddeler Roar Gausen. Det har vel noe med hvor vi står i forhold til vindretningen. Denne gangen var vi ekstra godt forberedt. Det er viktig at alt som vinden kan ta med seg blir tatt inn. Ingen løse gjenstander kan bli liggende igjen ute. Man må bardunere og sjekke at alle teltplugger er på plass. 

Denne gangen gikk det meste greit for trønderparet, men noen naboer var ikke like heldige.

– Jeg vil tro at dette har vært den aller verste vinden vi har opplevd siden vi kom hit, sier Roar Gausen. Det gikk noen fortelt og kjøkkentelt rundt omkring her, en kombinasjon av for dårlig sikring og hvor man står på plassen. Strømmen var her hele tiden, men vi har mistet internett-tilkoblingen.

Han legger til:
– Det er ikke noe problem så lenge man tar varslene på alvor. Det ubehagelige er at det rister og skaker når de sterke vindkulene kommer, og man er redd for at greiner faller på campingvogna, bil eller telt. Stort sett går det bra, og fruen synes til og med det er spennende. Det lyser blått inne i campingvogna når det lyner som verst, og noen ganger rister det så i vogna, man får inntrykk av at den vil velte, men det skjer ikke. 

Anne-Lise Johannessen har bodd på Costa Blanca i 19 år, og er fremdeles like fascinert av at det kan komme så mye nedbør på en gang. 

– Resultatet er en helt stille by, hvor gatene er helt tomme for folk, og restauranter og barer er stengt. Nå bor jeg i Albir sentrum, og jeg synes det bare er moro. Jeg kjøper inn alt jeg trenger av mat og vann, slik at jeg slipper å være så mye ute. Det eneste er at jeg må ut med hunden min, men han liker å være ute i regnværet like lite som meg.

Hun har ofte opplevd at strømmen har gått når det er uvær, så hun har alltid ekstra stearinlys stående, et ekstra ullteppe og en god bok.

– Noen ganger går jeg rundt for å se på resultatene av uværet. I dag har jeg sett at mange har hatt problemer med å komme frem med bilen. Som nå ved strandpromenaden til Altea eller ved undergangen i Albir. Men ellers så forsvinner disse vannmengdene etter bare noen timer som om ingenting har skjedd. Det er nokså fantastisk. Og kommunen er kjempeflink til å rydde opp og få alt tilbake til det normale. Det fortjener de all ros for.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no