Østfold flyttebyrå

 • – Vegetarmat blir stadig mer trendy Den populære restauranten ligger i Calle Juan Sebastian Bach.
 • – Vegetarmat blir stadig mer trendy
  Sharon Brown elsker å lage ‘grønn’ mat og bruker bare egne oppskrifter.

– Vegetarmat blir stadig mer trendy

Sharon Brown og familien var spente på hvordan det ville gå da de åpnet Gaia Vegan Vegetarian Restaurant for noen måneder siden.

ALBIR

Nå kan de fastslå at forretningen går så det suser.

Klokken er ett når Vikingposten går gjennom døren til restauranten. Bak oss følger en liten kø av mennesker som ser frem til et ekte vegetarmåltid. Vi blir ønsket velkommen av Sharon Brown, som står bak baren.

– Det passer egentlig veldig dårlig for meg å snakke med dere akkurat nå, vi venter mange gjester i dag, og jeg har ikke hatt tid til å ordne meg til bildet dere ville ta av meg. Men det er jo veldig hyggelig at dere vil skrive om oss, det setter vi stor pris på, sier Brown. 

Stadig flere gjester har besøkt restauranten siden den åpnet, og de fleste nasjonaliteter er representert. 
– Ikke aller er vegan eller vegetarianere, men mange har blitt det etter hvert. Vegetarmat blir stadig mer trendy, og det synes jeg er kjempeflott. Jeg er dyreaktivist helt inn i hjerteroten, og jeg er 100 % vegan. Hadde det vært opp til meg hadde jeg servert bare veganmat, men det er ikke holdbart i lengden siden mange er ute etter vegetarmat. 

Trenger du taxi, tolk eller tannlege? I vår bransjeguide viser vi deg vei til næringsdrivende i regionen

Restauranten har siden den åpnet hatt mange nordmenn på besøk, og de fleste kommer tilbake.
– Nordmenn som kommer hit er ikke nødvendigvis vegan eller vegetarianere, men de liker å spise sunt, og de liker å smake på litt av hvert. Noen av dem har blitt gode venner. Og når jeg sier gode venner, mener jeg det. Vi holder kontakten på telefon og på mail, de er flinke til å sende meg meldinger for å skryte av maten etter at de har vært her.

Men skal man tro Sharon er det også folk som kjører hele to timer for å spise på restauranten.
– Det er ikke lett å finne en ordentlig veganrestaurant her på Costa Blanca, og vi tilbyr et helt unikt konsept. Jeg er veldig kresen på ingrediensene jeg bruker, og jeg lager alt selv. Jeg bruker aldri andres oppskrifter, bare mine egne. Jeg lager til og med min egen ost.

Det folk spør mest om er suppen, veganhamburgeren, og kakene restauranten serverer.
– Kakene formelig flyr ut fra kjøkkenet, og suppen greier jeg aldri å lage nok av. Det er så mye mer jeg skulle ha laget, hodet er full av idéer, men tiden strekker ikke til. I det siste har jeg også fått mange forespørsler om å lage en vegan babymeny. Verden forandrer seg og går fremover. Noe slikt var utenkelig for bare noen år tilbake, avslutter den fargerike damen.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no