Østfold flyttebyrå

 • Vi har besøkt nordmenn på spanske sykehjem: – Det er 99,9 prosent helt topp Trygve Wallin (t.v.) og Gunnar Arne Sagstad stiller til samling hver tirsdag og fredag når de frivillige fra Sjømannskirken kommer innom med norsk mat.
 • Vi har besøkt nordmenn på spanske sykehjem: – Det er 99,9 prosent helt topp
  Trygve Wallin benytter "scooteren" så ofte han kan i nærmiljøet i Torre de la Horadada.
 • Vi har besøkt nordmenn på spanske sykehjem: – Det er 99,9 prosent helt topp
  Her ser vi hele gjengen samlet til en matbit og hyggestund. Fra høyre Frank Larsen, Turid Thouless, Gunnar Arne Sagstad, Olga von Oosten, Tor Bognø (frivillig), Torild Gustavsen (frivillig), Arild Vaagan, Ingevei Uggestad og Rosaria Obrestad (frivillig).

Vi har besøkt nordmenn på spanske sykehjem: – Det er 99,9 prosent helt topp

Trygve stortrives og aller mest når frivillige fra Sjømannskirken kommer innom med norsk mat.

TORRE DE LA HORADADA

Norske og skandinaviske pensjonister storkoser seg på spanske alders- og sykehjem på Costa Blanca.

For tiden bor det 11 fastboende fra Skandinavia på alders- og sykehjemmet Casa Verde. Hver fredag og tirsdag holdes det en samling hvor Sjømannskirkens frivillige i Torrevieja stiller opp med norsk mat, vafler og kaffe. Det skravles, spises og synges for full hals.

Trygve Wallin (83) har bodd uavbrutt i Spania de siste 21 årene. De siste årene har han bodd på Casa Verde. Han er full av lovord om å være norsk pensjonist på spansk institusjon på Costa Blanca.

Les også: Frykter norsk helseinstitusjon på Costa Blanca kan bli lagt ned

– Det er 99,9 prosent helt topp. Jeg betaler 1700 euro i måneden og da er alt inkludert. Jeg har et stort fint rom med TV og all verdens kanaler. Vi blir dulla og stelt med av personalet. Det er mange ensomme pensjonister i Norge som fint klarer den utgiften og ville ha veldig godt av å bo her, sier Trygve Wallin.

Han legger til at det er kun noe av maten som gjør at han ikke kan si det er 100 prosent perfekt.

De frivillige fra Sjømannskirken stiller nå også opp på tirsdager i tillegg til fredag. Tirsdag var det Torild Gustavsen og Tor Bognø som vartet opp de glade skandinaviske beboerne på Casa Verde. 

– Det er beundringsverdig det de frivillige gjør for oss. Jeg har selv tidligere vært frivillig i kirken, men uten å ha tatt i mot hjelp selv er det ikke mulig å vite hvor viktig jobben de gjør for oss er, sier Frank Larsen.

Gjør som nesten 16.000 andre - følg oss på Facebook og få nyhetene direkte på din side

Frivillig Tor Bognø har bodd 25 år på Costa Blanca. De første ti årene nord på Costa Blanca og de siste 15 årene i Orihuela Costa.
– Jeg har hatt et spennende og innholdsrikt liv, da synes jeg det er fint å kunne gi noe tilbake. Her har vi det trivelig med både fleip og alvor. Å være frivillig er givende, sier Tor Bognø.

– Jeg vet Sjømannskirken har mistet noe tilskudd, men de frivillige går på omgang så vi får fortsatt norsk mat som de selv betaler. Dette er en omsorg som er unik, sier Wallin.

Pensjonistgjengen får heller ikke fullrost det spanske helsepersonellet ved institusjonen.

– Pleiepersonalet her er helt ubeskrivelig hyggelige. De tar seg tid til hver enkelt av oss og lærer seg til og med navnene våre. Det er alltid en klem eller et klapp på skulderen når vi møtes under dagen, sier Frank Larsen.

Klimaet på Costa Blanca er det liten tvil om at hjelper på både formen og humøret.

– Jeg har nettopp kjøpt meg en ny elektrisk rullestol. Her kan jeg bruke den hele året. Det er en fantastisk fin frihetsfølelse å kunne kjøre rundt i nærmiljøet her. Jeg kan være ute i flere timer av gangen og koser meg, sier Trygve Wallin.

– Jeg tror han sover med den i senga, fleiper Frank Larsen.
Larsen legger til at om det hadde vært sol i Norge hele året hadde likevel ikke eldreomsorgen vært noe bedre.

Språket er en utfordring, men hele gjengen er enige om at det ikke er noe problem.

– Jeg har bodd i Spania i 21 år og kan verken spansk eller engelsk. Man fanger opp noen ord her og der og det går veldig greit. Jeg mener kommunikasjonen går problemfritt, sier Ingevei Uggelstad.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no