Østfold flyttebyrå

 • Vil gi nytt liv til gigantisk leilighetsanlegg på Costa Blanca Santara Life Resort ligger på Gran Alacant i Santa Pola kommune.

Vil gi nytt liv til gigantisk leilighetsanlegg på Costa Blanca

Håper å skape 100 arbeidsplasser.

GRAN ALACANT

De nye eierne av leilighetskomplekset Santara Life Resort håper å skape 100 nye arbeidsplasser.

Eierne forsikrer om at det kun er personer over 55 år og funksjonshemmede som får leie leiligheter på anlegget på Gran Alacant i Santa Pola. Det har vært mye støy rundt Santara Life Resort med 200 bungalower beregnet på personer over 55 år. Men kun et trettitall leiligheter ble solgt, og tidligere og nåværende eiere har blitt anklaget for å leie ut på det ordinære leiemarkedet.

Kommunen har påtatt seg ansvaret for å bringe klagene fra rundt 30 boligeiere i Santara Resort, tidligere Santa Pola Life Resort. Årsaken til at boligeierne reagerer er at de mener de usolgte boligene på området brukes til hotelldrift, noe det ikke foreligger tillatelse til.

Er du på utkikk etter bolig i Spania? Her finner du boliger til salgs

Tidligere i år hadde ordfører Yolanda Seva et møte med advokatene til Santara Resort. Advokatene forsikret om at anlegget blir brukt til helse- og omsorgsformål. Kommunen kommer likevel til å be selskapet bevise at de ikke bruker anlegget som hotell. 

– Om det stemmer at anlegget brukes som hotell, må eierne betale de avgiftene det medfører, sa ordføreren etter møtet.

José Manuel González, talsmann for de av boligeierne som protesterer, hevdet i desember at anlegget i det skjulte brukes som hotell. Han viste blant annet til atdet til et arrangement som halv-maraton ble reservert flere rom.

– Når vi kjøpte komplekset var det på randen til å stenge og vi har løpt en stor risiko ved å ta på oss ansvaret, sier Keith Welch til Informacion. 
Sammen med Sarah Welch overtok han anlegget i oktober i fjor. De ønsker nå å satse for fullt og hevder at de i sommer kan trenge over 100 mennesker i arbeid. For øyeblikket er det 50 ansatte ved Santara Life Resort.

Sett denne? 45 prosent av all boligutleie er svart

Eierne sier de arbeider hardt for å kunne tilby fasilitetene til flere kunder og at de kun retter seg mot personer over 55 år og funksjonshemmede og deres familier. De beklager derfor sterkt at enkelte av beboerne fremdeles motarbeider dem. 

Ada og Martin Dahl Helland kjøpte leilighet i komplekset allerede i 2007 og flyttet inn 2009. De er fulle av lovord om stedet.

– Vi trives svært godt og bor på Gran Alacant seks måneder i året. Vi har god kontakt med personalet som arbeider på Santara Life Resort. Servicen er for oss er veldig bra og vi betaler våre fellesutgifter hver måned. Det er stille og rolige omgivelser. Vi har også god kontakt med våre naboer, sier Martin Dahl Helland til Vikingposten.

Les også: Her blir det bygget et nytt kjøpesenter

Ekteparet Dahl Helland har registret kritikken av de nye eierne, men er meget fornøyd med 1/2-års-boligen på Gran Alacant.

– Det er et veldig trygt område med 24-timers vakt, låste porter og hele resorten er TV-overvåket, samt at det er belyst om natten i hele området. I badebassenget utendørs er det to badevakter hele tiden, så her kan ingen drukne, sier Martin Dahl Helland.
– Vi har også et svært godt legesenter, og et innendørs spa-anlegg i området, nærbutikk og kort vei til apoteket.

Noen eiere mener det drives hotelldrift på området. Er det noe dere har opplevd?
– Ja, vi har opplevd dette, men for oss har dette ikke vært noe problem.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no