Østfold flyttebyrå

 • Vil ha drosjesamarbeid for å ta unna kø-kaos

Vil ha drosjesamarbeid for å ta unna kø-kaos

Torrevieja og Orihuela har sammen med drosjenæringen blitt enige om å samarbeide på tvers av kommunegrensene.

ORIHUELA COSTA/TORREVIEJA

Det er til tider lange køer på drosjeholdeplassene på Orihuela Costa, særlig vanskelig er det ved kjøpesenteret Zenia Boulevard.

Nå har man blitt enige om at drosjene kan plukke opp passasjerer fra holdeplasser i begge kommuner. Det betyr at en Torrevieja-taxi som kjører passasjerer fra Torrevieja til Zenia Boulevard ikke trenger å kjøre tom tilbake, men kan ta med seg passasjerer. 

Byråd i Orihuela,  Begoña Cuartero, sier det kan være aktuelt med en ny holdeplass på Zenia Boulevard kun for passasjerer som skal til Torrevieja. Hun innrømmer at dette kan være vanskelig å kontrollere.

Sett denne? Kjøper og tar over hotellanlegg på Costa Blanca

Dette tiltaket skal kun gjelde i tiden 16. juni til 15. september når det er mye turister og stor trafikk.  - Vi prøver i år og fungerer det gjentar vi det neste år, sa Torrevieja-byråd Javier Manzanares etter møtet med Begoña Cuartero og drosjenæringen.

I Torrevieja skal drosjer fra Orihuela kunne ta opp passasjerer på holdeplassene i Paseo de la Libertad, på industriområdet, busstasjonen og sykehuset. I Orihuela kan drosjer fra Torrevieja kunne ta med passasjerer fra Playa Flamenca, Zenia Boulevard, Cabo Roig og Villamartín.

Forslaget er avhengig av godkjennelse av regionsmyndighetene, men det er kommet positive signaler fra Valencia.

Ikke alle drosjesjåførene i Orihuela er enige i dette tiltaket. Noen ønsker heller flere lisenser for å møte etterspørselen i stedet for å dele den med drosjer fra Torrevieja. De får støtte fra Compromis, som har bedt om flere drosjer til Orihuela Costa.

Sekretæren i partiet, Martin Borislavov, som selv bor på Orihuela Costa, sier det er køer på drosjeholdeplassen ved Zenia Boulevard også i vintermånedene.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no