Østfold flyttebyrå

 • Vil ha hundeeiere med seg på tur Andreas Bjelland og hunden Balder går ofte turer i fjellet, og syntes det hadde vært flott å finne noen likesinnede å dele opplevelsene med.

Vil ha hundeeiere med seg på tur

Denne helgen.

ALFAZ DEL PI

Andreas Bjelland er en fjellets mann og elsker å gå i fjellet med sin hund Balder. Nå inviterer han andre hundeiere å bli med på tur.

69-åringen har nettopp blitt pensjonist, og nå veksler han bosted mellom Oslo, Geilo og Benimantell. 

– Jeg hadde feriert en del i Alfaz-området tidligere, og våren 2015 bestemte jeg meg for å kjøpe noe eget. Å bo med naboer på alle kanter i en urbanisasjon var ikke noe for meg, så jeg kjøpte en eiendom rett ovenfor Guadalest. Det er flott utsikt over Middelhavet, og jeg stortrives. 

Hans faste følgesvenn, Balder, en 10 år gammel engelsksetter, er som regel med hvor enn han er, spesielt når han går tur i fjellet. 

– For å få litt innsikt og bekjente i det norske miljøet ble jeg medlem av Den Norske Klubben i Alfaz. Dessverre måtte jeg konstatere at de populære fjellturene hadde forbud mot å bringe med hund. Jeg går ofte turer med Balder i mitt fjellområde (Aitana), og syntes det hadde vært flott å finne noen likesinnede å dele opplevelsene med.

Trenger du leiebil i Spania? Gjør et søk her - gratis servicetelefon + prisgaranti

Da han snakket med Marit Gjelsten, som syntes ideen om tur i fjellet med hund var veldig god, begynte de å organisere den første turen. 

– Mitt ønske er å få til noe a la opplegget til den norske klubben, med organisert tur og påfølgende lunsj og sosialt samvær, sier pensjonisten. Det hadde vært en fin måte å bli kjent med nye mennesker på, så jeg håper at mange melder seg på. 

Det er Marit Gjelsten som har lagt opp den første turen, som er forholdvis enkel for de fleste.
– Turen går opp til “skaret” på den sovende løve, opplyser Gjelsten. Vi kjører i retning La Nucia og fortsetter mot Guadalest. I en av rundkjøringene på denne veien, tar vi av til venstre, oppover i fjellet. Bilene parkerer vi på El Mirador, og går siste biten opp til Casa de Díos, før vi tar av på stien innover i fjellet. Turen vil ta sirka fire timer opp og ned. 

De som ønsker å delta stiller med privatbiler på parkeringsplassen ved den Skandinaviske kolonien i Alfaz del Pi søndag 11. februar klokken 09:30. Turglade uten hund er selvsagt også velkomne. Der er viktig at man melder seg på forhånd på Epost: andreas.bjelland@gmail.com eller på telefon (+47) 91 33 62 63.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no