Østfold flyttebyrå

 • Vil ha slutt på høyhus i første- og andrelinje

Vil ha slutt på høyhus i første- og andrelinje

Bremser utbyggingen av skyskrapere.

CALPE

Byregjeringen i Calpe (Alicante) vil bruke et år på å lage en ny reguleringsplan og sentralt i den nye planen er at kommunen vil redusere den maksimale høyden for nye bygg.

1. juli fikk kommunen søknad om lisens for å bygge en boligblokk på 29 etasjer og 100 leiligheter, det vil i så fall bli Calpes høyeste bygg, skriver Informacion.

Søknaden vil ikke bli behandlet fordi byregjeringen bestående av Partido Popular og Ciudadanos nå vil redusere lovlig høyde til maksimalt 15 etasjer. 

Ordfører Ana Sala (PP) og byråd med ansvar for byplanlegging, Juan Manuel del Pino (C`s), sa i helgen at kommunen suspenderer behandlingen av nye lisenser for utbygging i områder som ligger i første og andre linje mot havet, som Morelló, Ifac, Fossa og Saladar.

Det er Partido Popular som har styrt Calpe og lagt til rette for bygging i høyden. Ordføreren sier at reguleringsplanen ble vedtatt for 30 år siden og at mye har forandret seg siden den gang. Hun sier at å bygge i høyden i utgangspunktet er bedre for miljøet enn lavhus, siden det tar mindre plass, men at det nå er tid for å redusere på høyden. 

Endringen vil ikke gjelde lisenser som allerede er gitt, som det planlagte hotellet med tvillingtårn med en høyde på 30 etasjer og 600 rom.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no