Østfold flyttebyrå

 • Vil plassere ut 3000 sykler i Torrevieja

Vil plassere ut 3000 sykler i Torrevieja

Å bruke sykkel som transportmiddel i sentrum av Torrevieja kan til tider minne om en risikosport. 

TORREVIEJA

På tross av det vurderer nå byråden for turisme, Fanny Serrano, et forslag fra en bedrift om å plassere ut 3000 sykler for utleie i Saltbyen.

Det var under en konferanse om arbeidet med en strategiplan for turisme i byen, Plan Estratégico de Turismo, at byråden avslørte at en bedrift er interessert i å innføre et system for utleie. Firmaet har tenkt seg å utplassere 3000 sykler og opprette faste steder for henting å levering rundt om i byen, skriver Informacion.

Kommunen samarbeider med universitetet i Alicante sin avdeling i Torrevieja i arbeidet med den nye strategiplanen. På konferansen innledet professor Arie Romein ved arkitektfakultetet på universitetet i Delft i Nederland.

Han brukte erfaringer fra Nederland i sin innledning «Sykkelen i Nederland. Det er ikke gull alt som glimrer!». Han la vekt på at infrastrukturen for syklende er viktig for at flere skal bruke sykkel. Han foreslo et nettverk av mulige sykkelruter og en app med informasjon, ikke minst om hvor man finner de tryggeste og minst trafikkerte veiene.
Han sa også at et godt utleiesystem med nok sykler og leveringssteder  er helt fundamentalt. 

I debatten som fulgte ble det uttrykt tvil til om det er mulig å satse stort på sykkel i byen, men også forslag til hvordan man kan øke sykkelbruken. Det var i den sammenhengen at byråd Serrano spurte om det kunne være en ide å akseptere forslaget fra en bedrift om å installere 3000 sykler for utleie i byen. Profesor Romein mente antallet er tilstrekkelig og et godt utgangspunkt.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no