Østfold flyttebyrå

 • Vil skape et paradis for hunder Paret Sinisa Erkman og Fátima Pérez Crespo driver K9 Club International lever og ånder for dyr, og det er ikke vanskelig å føle seg trygg på at hunden blir behandlet godt når man leverer den der. Her er de sammen med sin egen hund – schæferen Eggy og noen av hundene som de tar hånd om.
 • Vil skape et paradis for hunder
  Tom Smerkerud er veldig fornøyd med hvordan Erkman har håndtert hunden hans Dakota. Hun var mye nervøs før, men er blitt roligere nå.

Vil skape et paradis for hunder

Paret Fátima Pérez Crespo og Sinisa Erkman driver K9 Club International, som kan sammenlignes mer som et hotell for hunder enn en kennel.

CAMPO DE GUARDAMAR

Tomten, som er på godt over 50.000 kvadratmeter, kjøpte de for tre måneder siden og de er allerede godt i gang.

Kennelen ligger nokså avsides, men den er lett å få øye på om man vet veien dit. Midt på et stort jorde åpenbarer det seg en jungel av palmer og planter.

– Dette er den eneste kennelen på Costa Blanca med så store grøntområder. I tillegg er alle plantene på tomten medisinske. Noen er bra for fordøyelsen, andre skal holde mygg unna – og noen skal beskytte mot kreft, sier spanske Fátima Pérez Crespo.

– Vi har investert mye i tomten, men vi er langt i fra ferdig med utbyggingen. Vi vil anlegge mer gress, og nylig fikk vi tillatelse til å lage en naturlig innsjø med planter og alt som hører til. Folk synes ikke vi er normale siden vi bruker så mye tid og penger på dyrene, men det gir livet vårt mening, forteller paret.

Sett denne? Drømmer du om bolig på Costa Blanca? Så langt kommer du med én million kroner

Kroatiske Erkman er eks-militær og har jobbet i mange år med bombehund i krigsherjede områder, deriblant Afghanistan. Schæferhunden Eggy har reddet Erkman fra mang en farlig situasjon, og hadde det ikke vært for menneskets beste venn, ville han nok ikke vært i live i dag. På grunn av det vil han gi tilbake. 

På kennelen finnes det hunder som paret har reddet fra dødscelle en uke før de skal avlives. Dette er hunder som er aggressive, gamle, eller har en form for sykdom og som ingen vil ha.

– Jeg har drevet med opptrening av hunder i over 30 år, og jeg liker å bidra til at disse hundene får en jobb og et hjem. De blir mer verdifulle hvis jeg kan trene dem opp til å bli narkohund, bombehund eller sporhund og så videre. Da er det også en mye mindre sjanse for at de havner tilbake på dødscellen igjen. En eldre cocker spaniel, som vi reddet fra dødscelle, bor hos en banksjef i en villa med basseng i Benidorm nå. Hun gikk fra å være en hund som ingen ville ha til å leve som en dronning, sier Sinisa Erkman og smiler bredt.

En av K9 Club Internationals klienter er norske Tom Smerkerud. Hans rottweiler Dakota slet med nervøsitet før, men ved hjelp fra Erkman er det som om han har fått en helt ny hund.

– Jeg ser store forandringer. Det skal litt til for å håndtere en rottweiler, og det er ikke alle hundetrenere som tør eller er kvalifisert for det, men det er Erkman. Jeg har feriebolig i Quesada, og jeg kjenner flere nordmenn derifra som har levert hundene sine på kennelen. Det merkes godt når jeg går tur med Dakota, og vi møter andre hunder i møtesituasjoner. Ting går roligere for seg, og det gjør alt så mye lettere for meg også, sier Tom Smerkerud.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no