Østfold flyttebyrå

 • Vinsmaking falt i smak

Vinsmaking falt i smak

For sjette gang åpnet Bodegas Enrique Mendoza dørene i påsken for vinelskere.

ALFAZ DEL PI

For første gang ble Mendoza's Wine Lovers Edition avholdt og 500 personer deltok på prøvesmaking av ti av vinene til Enrique Mendoza.

Et av høydepunktene for de besøkende var en guidet prøvesmaking i kjelleren på vingården. Der kunne man få smaksprøve rett fra tønnene med de nye Monastrell-vinene til Mendoza.

I tillegg til vinene var det også mulig å prøve seg på 100 forskjellige håndlagde oster. Det ble arrangert prøvesmaking av årgangsviner fra 1994 og 1996, det ble undervist i økologisk jordbruk og man kunne få et praktisk kurs om aromaen fra korken i vinen Bouchoné. Gjestene ble også introdusert for drinken Amaro-Dolç de Mendoza, utviklet av bartender Marina Canales.

Bodegas Enrique Mendoza startet opp i 1989 og har i dag to vingårder. På vingården i Alfaz satser man på crianza og har 400 amerikanske og franske eiketønner av beste kvalitet. Her blir vinen tappet på flasker og solgt nasjonalt og internasjonalt. 

Den andre vingården ligger i Villena, og her arbeides det med druer som Chardonnay og Moscatel i hvitviner og Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot, Petit Verdot, Shiraz og Monastrell til rødviner.

Mendoza er svært opptatt av vindyrking og de bruker ikke sprøyte- eller insektsmidler og gjødsler kun med kompost.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no