Østfold flyttebyrå

 • Vistamar-direktør anmeldt for underslag - ansatte skrev bekymringsmelding i 2016 Rehabiliteringssenteret Vistamar ble åpnet i 2009 og drives av Trondheim kommune.
 • Vistamar-direktør anmeldt for underslag - ansatte skrev bekymringsmelding i 2016
  Kjell Bøe har tidligere vært ansatt på Vistamar.

Vistamar-direktør anmeldt for underslag - ansatte skrev bekymringsmelding i 2016

Tidligere ansatt kritisk til styret.

VILLAJOYOSA

Direktøren som ledet Vistamar fra desember 2012 til september 2017, ble nylig anmeldt til norsk politi for økonomiske misligheter. Nyheten kom ikke som noen overraskelse på tidligere ansatte ved senteret, som hevder de opplyste styret om saken. 

Vistamar er et rehabiliteringssenter som åpnet i 2009 og drives av Trondheim kommune. 

Det er styret i Trondheims kommunes rehabiliteringssenter Vistamar i Spania som har anmeldt den tidligere direktøren, som skal ha brukt minst 100.000 kroner av sykehjemmets penger på private kjøp. Han skal også ha tatt ut til sammen nesten 300.000 kroner fra selskapet rentefritt som forskudd på lønn. Dette på tross av at den tidligere styrelederen hadde avvist forespørselen om forskudd skriftlig. 

Ifølge rapporten som har blitt lagt frem av styret ved senteret, har den tidligere direktøren tilbakebetalt noen utgifter til reiser og innkjøp etter at kommunerevisjonen stilte spørsmål ved dette. 

Men det som vekker mest oppsikt i denne saken er at høsten 2016 skrev noen av de ansatte bekymringsmelding til styret angående misligheten, uten at noe ble gjort med saken.

Les også: Slik unngår du å bli skinke-lurt til jul

– Det var på tide at det ble satt søkelys på dette, sier en tidligere ansatt ved senteret, som ønsker å være anonym. 
– Vi hadde mistanker om at direktøren på den tiden brukte selskapets midler til private formål allerede i 2015. Flere av oss ansatte satte oss ned for å skrive en klagemelding i oktober 2015. Men vi turte rett og slett ikke å sende den på den tiden da vi var redde for ikke å bli trodd, og i verste fall bli oppsagt. I 2016 derimot tok vi oss i nakken og sendte brevet anonymt. Vi sendte faktisk to brev, ett i februar og det mest detaljerte i mars.

I ettertid angret ikke de ansatte på at klagen ble sendt anonymt siden det eneste som ble gjort var å videresende brevet til direktøren.

– Kommunaldirektøren kom i september, men gikk bare gjennom regnskap med direktøren og regnskapsføreren, og gikk ikke inn i detaljer.

Kjell Bøe jobbet på Vistamar som hjelpepleierassistent i perioden 2012 til 2017, og kan bekrefte at de ansatte hadde mistanker om hva som foregikk, og varslet styret om saken.

– Det kom jo ikke som noen stor overraskelse da jeg fikk høre om det som har skjedd. Jeg var med på å skrive den bekymringsmeldingen som ble sendt til styret, opplyser Bøe. Men det er likevel sjokkerende at noen kan misbruke sin stilling på den måten, spesielt når det er snakk om penger som senteret er helt avhengig av for å fungere som det skal.

Han mener videre at grunnen til at han og to andre mistet jobben sin og måtte gå på dagen i 2017, var direkte knyttet til den tidligere direktørens økonomiske misligheter ved senteret. 

– Om dette hadde noe med selve klagebrevet vi skrev, ønsker jeg ikke å uttale meg om. Jeg foretrekker å tro at senteret ikke hadde ressurser nok til å beholde oss. Men jeg opplevde en del ubehagelige situasjoner på jobben etter at brevet var sendt. Og det å bli oppsagt kom som et sjokk. Alle tre måtte gå på dagen. Jeg husker at jeg forlot Vistamar med alle tingene mine i en søppelsekk, for jeg var overhodet ikke forberedt på situasjonen og hadde ikke med meg en bag som jeg kunne legge sakene mine i. 

Han legger til:
– Men alt som skjedde i forbindelse med denne saken var ikke bare den tidligere direktøren sin feil. Styret har gjort et veldig slapt arbeid og må ta en del av skylden. Når det er sagt, er det flott å se at de rydder opp i tingene nå.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no