Østfold flyttebyrå

 • Vurderer tidssoner på strendene i Torrevieja Man må stå i kø for å få seg et strandbesøk på del Cura-stranden.

Vurderer tidssoner på strendene i Torrevieja

Kapasiteten sprengt på flere strender.

TORREVIEJA

Torrevieja kommune vurderer å innføre tidssoner på strendene på grunn av den økte tilstrømmingen av badegjester.

Kapasiteten er sprengt hver dag klokka 12.00 på Playa Los Locos, sentrumsbassengene, deler av La Mata og Playa del Cura.

Med mer enn 180 kontrollører hadde de så langt klart å håndtere tilstrømmingen av badegjester. Men på grunn av den økte tilstrømningen oppstod det lange køer i helgen.

I første omgang vurderer man å innføre tidssoner på Playa del Cura, den lille populære stranden på knapt 400 meter som ligger inne i byen.

I Torrevieja er alle strendene delt inn i soner som installeres daglig. Man reserverer en overflate på fire kvadratmeter for maksimalt fire personer.

Systemet har fungert effektivt til tilstrømningen til strendene økte den siste uken. Økningen av turister er fremdeles mindre enn i andre år, ettersom de trofaste pensjonerte nasjonale turistene trekker seg tilbake og andelen av utenlandske besøkende er færre.

For å overholde sikkerhets- og distansetiltakene er det satt en omtrentlig kapasitet på 650 personer på Playa del Cura - denne grensen overskrides daglig.

Informasjon om den totale kapasiteten på hver av Torrevieja-strendene vises ikke på de mange og store plakatene som formidler tiltakene som brukerne må iverksette for å bruke dem.

De som ikke skal ligge på stranden, men bare vil ha en dukkert, har fri tilgang til vannet. Det har ført til at mange velger dette i stedet, noe som igjen har ført til sammenstimlinger og tilløp til kaos på de områdene som ikke er sperret på stranden.

Det er også en del forvirring rundt bruken av maske. Det er bestemt at det ikke er obligatorisk samtidig som mange opplever det som helt nødvendig når følelsen av trengsel er merkbar.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Kunstnerspire i emning

Isabella Hernandez Hyldahl-Iversen begynte å interessere seg for kunst for fem år siden. Moren kjøpte henne pensel og farger, og så var jenta i gang.

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no